Sculptra vs. Gana Fill

Sculptra și Gana Fill sunt fillere dermice de top, singurele din lume formulate cu acid polilactic. Acidul polilactic este un filler dermic care, injectat în față sau alte zone ale corpului, induce sinteza de colagen natural al corpului și este potrivit pentru tratamentul ridurilor profunde. Diferență dintre cele două este că producătorul Sculptra, mai exact Sanofi-Aventis, mizează acum pe crearea unui vaccin anti-covid și nu mai produce acest filler. Așadar, producătorul corean Gana R&D a preluat tehnologia de obținere a substanței active de la Sanofi-Aventis și a perfecționat-o, obținând Gana Fill. 

sculptra vs. Gana fill

La început a fost Sculptra

Formula Sculptra a fost concepută în 1999. Aceasta are la bază lanțuri lungi de acid lactic numite acid poli-L-lactic (PLLA). Acidul polilactic este o moleculă sintetică compusă din același acid lactic care provoacă „febra musculară”  după o sesiune de antrenament intensă. Așadar, compusul se regăsește în mod natural în organism. Este, de asemenea, folosit pentru crearea unui material reabsorbabil utilizat pentru suturile chirurgicale dar are și alte aplicații medicale.

Sculptra a fost aprobat inițial de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) în 2004, pentru a trata o afecțiune numită lipoatrofie facială la persoanele care suferă de HIV. Lipoatrofia facială este un efect secundar neobișnuit al tratamentului cu medicamente HIV, care se manifestă printr-o pierdere dramatică a grăsimii subcutanate a feței. Mulți pacienți aveau obraji scobiți, înfundați și pliuri adânci care dădeau un aspect de contur scheletizat al feței. Medicii au descoperit că ar putea diminua acest aspect stigmatizant prin injectarea acidului polilactic, care ar stimula încet organismul să-și producă propriul colagen, în mai multe ședințe.

Efectul a fost apoi observat de lumea estetică și este acum folosit pentru îmbunătățirea gradată a volumului feței. Sculptra a fost aprobată în 2009 de FDA pentru tratamentul ridurilor profunde la pacienții care au un sistem imun sănătos.

Asemănările dintre Sculptra și Gana Fill

Spre deosebire de alte substanțe pentru îmbunătățirea aspectului pielii, Sculptra și Gana Fill nu conferă rezultate imediat după injectare.  Substanța din formulă este absorbită de corp și induce producerea de colagen la nivelul pielii, dar în timp. Corpul are nevoie de aproximativ 6 săptămâni pentru a produce colagen, prin urmare ridurile se vor diminua abia după câteva săptămâni de la injectare, dar acest efect va deveni mai pronunțat în timp și poate dura până la doi sau trei ani.

Injectările cu cele două produse oferă rezultate extrem de naturale, iar formula lor este sigură și biocompatibilă. Ingredientul principal derivă din acidul lactic, care este o substanță care poate fi deja găsită în organism, ceea ce însemană că există un risc foarte scăzut de a face o reacție alergică, atât de scăzut încât atunci când îți faci o programare pentru a-ți face injectările, nici măcar nu ești obligat să faci un test de alergie.

Sculptra vs.Ganafill

Aceste injectări dunt proceduri nechirurgicale și minim invazive, care îți permit să te întorci la rutina ta zilnică în scurt timp.

Înainte de a-ți fi administrate primele injectări, evită să iei medicamente antiinflamatoare, suplimente cu Omega 3 sau vitamina E pentru a reduce riscul de apariție a vânătăilor.

Un profesionist medical  va curăța zona și va face injectările. Vei avea opțiunea de a aplica anestezie locală în zonele tratate pentru a evita orice disconfort. Odată ce pielea este pregătită, formula va fi administrată printr-o serie de mici injectări. După aceasta, îți vei putea relua viața normală. Sunt necesare mai multe tratamente distanțate în decurs de câteva săptămâni pentru rezultate foarte bune. După primul tratament, discută cu medicul tău despre când ar trebui să programați următoarea întâlnire.

Pacienții au combinat adesea aceste fillere cu alte servicii, inclusiv injectări cu toxină botulină, micro-needling și tratamente cu laser.

Formula îmbunătățită Gana Fill

Coreeni știu să creeze produse dermato-cosmetice, asta este clar! Să vedem acum în ce mod au îmbunătățit formula Sculptra.

Gana Fill vs. Sculptra

  1. Gana Fill are un timp de dizolvare mai rapid, de 10 minute, pe când Sculptra are un timp de dizolvare de 3-4 ore.
  2. Gana Fill are un preț mai ieftin.
  3. Cantitate mai mare. Gana Fill are 520mg, Gana Fill X are 1560mg, pe când Sculptra are 367,5 mg.
  4. Efect de conturare mai bun – pentru că Gana Fill are mai mult acid polilactic în compoziție.
  5. Mai puține șanse să apară noduli – mai multă apă și mai multă diluție rezultă șanse de granulom mai mici, precum în cazul Gana Fill.
  6. Două sau trei doze de Gana Fill sunt de ajuns pentru a oferi volumizare întregii fețe.
  7. Gana Fill promite un timp de recuperare mai mic, de două zile.
  8. Gana Fill poate oferi volum diverselor zone ale corpului, pe când Sculptra era folosit în special pentru față. Așadar, Gana Fill este utilizat pentru:
  • Adăugarea de volum feței
  • Lifting facial
  • Mărirea sânilor și șoldurilor
  • Ameliorarea ridurilor mâinilor și gâtului
  • Ameliorarea cicatricilor
  • Organul genital feminin și masculin
  • Strâmptarea vaginului și îngroșarea penisului