Acneea este o afecțiune dermatologică des întâlnită, care se dezvoltă în urma inflamării foliculului sebaceu, care acumulează celule moarte, sebum sau praf, favorizând apariția coșurilor. Persoane indiferent de vârstă, rasă sau sex pot fi afectate și cu cât are un debut mai incipient, cu atât există șanse mai mari să se agraveze, cauzând leziuni profunde și tulburări emoționale asociate respectului de sine scăzut și intimidării sociale.
Cel mai des întâlnit tip de acnee este acneea juvenilă, care apare odată cu instalarea pubertății. Studiile arată că 80% dintre tinerii cu vârste între 12 și 20 de ani sunt afectați. Dintre cele două sexe, este mai des întâlnită printre băieți deoarece glandele sexuale prind viață în această perioadă și încep să producă hormoni. Hormonul masculin determină schimbări fiziologice precum îngroșarea vocii, apariția pilozităților, dar și îngroșarea glandelor sebacee din piele, lucru care poate avea efecte negative asupra epidermului, hipodermului, glandelor sebacee și vaselor de sânge din piele. Cum fetele produc o cantitate mică de hormon masculin, sunt mai puțin afectate de afecțiuni cutanate la pubertate.
Medicii pediatrii pot observa apariția acneei neonatale la copilul nou-născut. Distribuită relativ egal între sexe , cauza principală ar fi trecerea în placentă a hormonilor materni androgeni (hormoni masculini), care ajung în circulația nou-născutului. Acneea infantilă poate apărea la copilul cu vârste între o lună și 12 luni. Ar fi determinată de predispoziția genetică, dar și de unele dezechilibre hormonale. Manifestările ambelor forme ar trebui să se diminueze după o perioadă, dar sugarii afectați de acneea infantilă, care intră în remisie târziu sau deloc, pot ajunge să aibă forme severe de acnee în adolescență.
Studiile arată că 70% dintre adulții între 20 și 50 de ani prezintă acnee tardivă. Acest tip se poate manifesta în două forme: continuarea formei juvenile din adolescență, sau debutul acneei în jurul vârstei de 25 de ani, la persoane fără antecedente. Femeile adulte sunt mai afectate decât bărbații adulți din cauza factorului hormonal (menstruația, menopauza, sarcina). În cazul adultului, acneea se manifestă în zona U a feței, mai exact pe partea inferioră (zona maxilară, zona mandibulară, gât, bărbie).
Simptomele provocate de acnee depind de gradul de severitate al acesteia și pot fi noninflamatorii sau inflamatorii.
Leziunile noninflamatorii sunt leziuni care nu sunt colonizate de bacterii. Ele apar în urma obstrucției canalului de excreție al glandei sebacee, care acumulează sebum și se umflă. Acestea pot fi:
Leziunile inflamatorii sunt leziuni în care se dezvoltă colonii de bacterii, în interiorul canalului glandei sebacee.
Cauze ale apariției acneei sunt:
Tratamentul acneei constă în primă fază în recomandarea, de către medicul dermatolog, a produselor de curățare și de întreținere potrivite pentru tenul tău. Skin Tech este un dezvoltator de aparatură medicală și cosmetică, prezent la nivel mondial. În propriul laborator, cercetătorii găsesc formule pentru produse anti-acneice inovatoare, destinate persoanelor indiferent de vârstă, pe care merită să le menționăm.
Purifying Cream este o cremă recomandată pentru pielea acneică la adolescenți. Ea curăță impuritățile și reglează cantitatea de sebum secretată de piele.
Purifying PRO este concepută penru a trata tenul acneic matur, atât al femeilor, cât și al bărbaților. Produsul are proprietăți ușor exfoliante și promovează rezistența dermului, fără a duce la apariția comedoanelor.
Purigel este destinat tenului gras. Ingredientele active prezente în produs ajută la eliminarea impurităților pielii și uniformizarea texturii.
Cleanser Skin Tech este o spumă demachiantă care restabilește pH-ul fiziologic al pielii și elimină rapid impuritățile acumulate atât în timpul zilei cât și noaptea.
Contactează-ne