Sezonul rece este aici și este timpul pentru un peeling chimic

La fel ca în viață, există un timp pentru orice, iar timpul pentru un peeling chimic este în sezonul rece.

De ce sezonul rece este recomandat pentru peeling chimic?

După cum probabil știți deja, toamna, pielea noastră începe să se schimbe și devine mai deshidratată și parcă liniile fine încep să se observe mai mult. Factorii care produc asta sunt trecerea rapidă de la temperturile reci și uscate de afară la temperaturile calde din interior.

Uscăciunea pielii poate determina acumularea de celule moarte în piele și îi poate compromite sănătatea. Celulele moarte pot bloca porii și determina apariția acneei și a erupțiilor cutanate.

Peelingurile chimice sunt o soluție excelentă pentru combaterea pielii uscate. Prin îndepărtarea stratului exterior al pielii, pielea sănătoasă de sub este dezvăluită la susprafață. Acest lucru previne blocarea porilor și, în același timp, împrospătează aspectul general al tenului.

Peelingul chimic poate provoca o serie de efecte secundare blânde precum roșeață, sensibilitate și sensibilitate la lumina soarelui. Așadar, zilele însorite de vară pot agrava aceste efecte. În schimb, iarna, nivelul radiațiilor UV scade și petrecem mai mult timp în interior, ceea ce poate facilita un proces ușor și rapid de vindecare.

Ce este mai exact un peeling chimic?

Exfolierea tenului produsă de un peeling chimic poate reduce aspectul petelor pigmentare, netezi textura pielii, reduce aspectul ridurilor și cicatricilor acneice  și reda strălucirea și vitalitatea pielii.

Peelingurile chimice vin în diferite concentrații și formulări, de la peelinguri superficiale până la peelinguri profunde. Cei mai cunoscuți agenți de peeling sunt alfa hidroxiacizii (AHA), beta-hidroxiacizii (BHA) și acidul tricloroacetic (TCA).

AHA-urile sunt agenți de peeling delicați, folosiți pentru a trata semnele îmbătrânirii, cum ar fi liniile fine, textura neuniformă și poate fi regăsit în formula multor peelinguri pentru acasă sau alte cosmetice.

BHA-urile sunt adesea folosite pentru a trata petele pigmentare, porii dilatați și texturile neuniforme.

TCA-ul este folosit pentru a trata semne mai avansate de îmbătrânire și decolorare cauzate de leziunile solare, acnee sau hormoni.

De ce un peeling chimic aduce mari beneficii pielii?

Substanțele chimice utilizate în peeling creează răni superficiale pe piele, ceea ce declanșează procesul de vindecare al organismului.

Ca răspuns al procesului inflamator al pielii, organismul crește producția de colagen și elastină la nivelul pielii deteriorate. Colagenul este o proteină naturală care joacă un rol esențial în menținerea prospețimii, fermității și netezimii pielii.

Recomandări pre-peeling chimic

Adâncimea și tipul de peeling chimic folosit depind de starea pielii, de fototip și de obiceiurile de îngrijire a pielii ale pacientului. Pentru pielea extrem de sensibilă și pielea care se confruntă cu disfuncții ale barierei (eczeme, psoriazis etc.), peelingurile chimice nu sunt recomandate.

Dacă alăptați, sunteți însărcinată sau credeți că ați putea fi însărcinată, peelingul chimic este contraindicat.

Pentru cei care urmează terapii autoimune, vă avertizăm împotriva utilizării acestor medicamente timp de 2 zile înainte de tratament..

Evitați expunerea extensivă la soare, în special cu 10 zile înaintea peelingului chimic programat.

Unele produse topice pentru acnee și unele produse cu retinol trebuie întrerupte înainte cu câteva zile de tratament. Medicul estetician vă va da mai multe informații

Recomandări post-peeling chimic

În a treia zi de după peeling, este posibil să aveți o descuamare ușoară până la moderată a pielii.

În primele 48 de ore de la peelingul chimic, nu participați la activități care cresc căldura corpului și transpirația, cum ar fi consumul de alcool, exercițiile fizice/lucrul la sală, jacuzzi, camere de aburi, saune, dușuri cu jet fierbinte sau înot.

Evitați să folosiți retinoizi și acizi glicolici timp de 10 zile după peeling.

Asigurați-vă că evitați expunerea directă la soare și căldura excesivă și aplicați un SPF cu sprectru larg.

Profesionalitatrea si serionalitatea irmei skin tech, prin produsele ei cu marcaj ce necesita un feedback din partea doctyorilor asupra produselor. Din acest motiv, va rougam sa intocmiti formularul cu impresiile dvs si sa trimitem la nr serenei sau pe mail. Daca o faceti pana pe 30 ale lunii, veti primi un produs sjub tech cadou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *