Liftingul facial cu fire bioresorbabile/ PDO

Liftingul cu fire bioresorbabile este cea mai bună alternativă la liftingul chirurgical. Metoda nu este costisitoare, tratamentul este foarte versatil și efectul poate dura până la doi ani. Poate fi utilizat pentru a ridica pielea lăsată a feței sau pentru a obține o remodelare a unor părți ale corpului.

Rezultatele sunt aceleași ca în cazul unui lifting chirurgical efectuat pentru tratamentul ridurilor. Diferența este aceea că un lifting chirurgical este riscant deoarece îți poate afecta nervii feței și este efectuat sub anestezie generală. Perioada de recuperare este mare, iar durerea post-operatorie este un alt aspect care face pacienții să evite o asemenea intervenție.

Ce sunt aceste fire bioresorbabile?

Aceste fire fabricate din polidioxanonă sunt biocompatibile și reabsorbabile. Sunt suturi chirurgicale folosite pentru a efectua intervenții chirurgicale cardiace,  mai subțiri decât firele de păr, dar care au o rezistență majoră la tracțiune și flexibilitate. Reprezintă cel mai sigur material ce poate fi folosit în interiorul organismului. Un exemplu de astfel de fire sunt firele Bijou. Acestea se reabsorb în câteva luni (aproximativ 6 luni), dar efectul durează între 1 și 2 ani. Veți afla imediat de ce.

Ce zone pot fi tratate cu fire bioresorbabile?

Acest tratament versatil poate fi folosit în orice zona a feței și a gâtului pentru a reîntineri și remodela pielea:

  • Sprâncenele lăsate;
  • Liniile nazolabiale;
  • Ridurile verticale și orizontale ale frunții,
  • Obrajii căzuți,
  • Liniile de marionetă,
  • Maxilarul,
  • Pliurile de pe bărbie și gât.

Cum se realizează procedura?

O cremă anestezică sau o injecție cu lidocaină este aplicată în punctele de intrare ale acului așa încât intervenția să fie nedureroasă. Firele PDO se introduc subcutanat cu ajutorul unor ace sau a unor canule cu vârful tocit, de diferite dimensiuni, în funcție de zona tratată. Pot fi introduse între 1 și 50 de fire PDO pe fiecare parte. Fața și gâtul necesită utilizarea unui număr mare de fire.

Punctele de intrare sunt diferite, în funcție de cerințele pacientului. Odată poziționate firele, acele sunt scoase. Firele au capetele proeminente după inserare, de aceea medicul le taie cu o forfecuță sterilă. Apoi pielea începe să reacționeze la introducerea firelor sub piele. Reacția dintre piele și un corp străin declanșează un răspuns inflamator care determină migrarea unei cantități mari de neocolagen (colagen 1 și 3) în acea zonă. Acest lucru determină strângerea pielii și efectul instant, de lungă durată, de lifting. Deși efectul de lifting se produce instant, rezultatele optime apar abia după câteva săptămâni, când aspectul pielii se îmbunătățește în ceea ce privește textura și fermitatea.

Informații post-tratament

Majoritatea oamenilor pot să-și continue activitățile de rutină imediat după intervenție, cu un aspect al pielii îmbunătățit. Unii pacienți pot rămâne cu o oarecare roșeață, urme de înțepături, umflături sau vânătăi, efecte secundare ce vor dispărea în decurs de 2 săptămâni. Vânătăile pot fi calmate cu  ajutorul cremei de arnică. Dacă un pacient simte disconfort la locul de injectare, poate lua paracetamol. 

Pacientului i se va recomanda să doarmă pe spate pentru câteva zile și să evite machiajul timp de 12 ore. Îi este interzis să facă alte tratamente faciale precum peelinguri sau toxina botulinică pentru o săptămână. Expresiile faciale extreme sunt și ele de evitat pentru câteva zile. Trebuie să evite alcoolul, exercițiile fizice intense, căldura sau frigul extrem timp de două săptămâni. S-a descoperit că aceste activități cresc și prelungesc umflăturile. Este indicat să se evite aspirina și alcoolul timp de două zile după tratament.

Firele pentru lifting facial Bijou

Firele Bijou rămân în piele timp de aproximativ patru până la șase luni, după care se dizolvă încet. Cu toate acestea, pacienții vor vedea în continuare rezultatele liftingului Bijou, timp de un an sau mai mult. Acest efect de lungă durată rezultă din infuzia de colagen.

Aceste fire PDO au un dublu efect benefic pentru piele. Au un efect biologic (neocolagenaza) și un efect mecanic de fixare. Oferă rezultate naturale, pentru mult timp, în funcție de calitatea pielii și a stilului de viață. Firele se pot combina, pentru a permite utilizarea celui mai mic număr de fire și obținerea celor mai bune rezultate.

Firele Bijou vin în diferite variante:

  • Suturi ghimpate, ideale pentru strângerea pielii (produc un efect de ridicare mai puternic, de aceea sunt folosite pentru obraji)
  • Suturile netede, care produc mai puțin lifting, dar sunt excelente pentru stimularea colagenului (de aceea sunt folosite în locuri unde semnele îmbătrâirii apar mai pronunțate, spre exemplu în jurul gurii sau în zona sprâncenelor)