Reducerea ridurilor cu Radiesse

Atunci când procesul de îmbătrânire începe, pielea, oasele, grăsimea și mușchii feței noastre încep să se subțieze și să se schimbe. Aceste modificări duc la apariția ridurilor și la pierderea volumului facial. Fillerul injectabil cu hidroxilapatită de calciu (CaHA), Radiesse, este un filler dermic biocompatibil, aprobat de Administrația de Alimente și Medicamente (FDA), care îmbunătățește aspectul ridurilor și pliurilor faciale moderate până la severe.

Ce este hidroxiapatita de calciu din formula Radiesse?

Hidroxiapatita de calciu (CaHA) este o substanță minerală regăsită în componența sistemului osos uman și mineralul principal din care smalțul și dentina sunt compuse. CaHA sintetic are aceeași biocompatibilitate cu mineralul găsit în mod natural în organism. Compusul nu necesită pretestare, nu are vreun istoric de migrare sau osificare (când este utilizat subdermic) și pare a avea un efect de lungă durată.

CaHA este formată din microsfere (25-45 µm) înglobate într-un gel compus din glicerină, apă sterilă și carboximetilceluloză de sodiu. Un studiu preclinic a demonstrat că gelul este fagocitat (descompus) în 4-12 săptămâni, rămânând în piele doar microsferele. Aceste microsfere de CaHA nu migrează și nu se calcifiază, în schimb, acestea rămân în loc pentru a acționa ca o schelă care promovează formarea țesuturilor moi în locul unde este injectată. De exemplu, atunci când sunt injectate în derm, microsferele de CaHA susțin sinteza fibroblastelor care construiesc în timp o matrice extracelulară colagenă. Pe măsură ce matricea este sintetizată, implantul se integrează în țesutul moale din jurul ei, ceea ce asigură efectele sale de lungă durată.

Palpabilitatea materialului injectat scade în timp, pe măsură ce CaHA este integrată în țesuturi. Așadar, microsferele de CaHA sunt descompuse încet în ioni de calciu și fosfat prin procesele metabolice obișnuite ale corpului.

Rezultate clinice care dovedesc reducerea ridurilor cu Radiesse

Recent, a fost raportată utilizarea off-label a CaHA în estetica facială pentru corectarea pliurilor profunde și a ridurilor din pliul nazolabial, liniile marionete/comisuri orale, glabela și depresiunea marginii infraorbitale.

Studiile clinice supravegheate de FDA care investighează utilizarea potențială a CaHA pentru corectarea defectelor țesuturilor moi, cum ar fi lipoatrofia facială asociată infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV) au fost finalizate și așteaptă aprobarea FDA.

Efectul Radiesse durează mai mult decât efectul altor fillere dermice

Durata de acțiune a fillerului dermic în zonele mobile ale feței, inclusiv pliurile nazolabiale și liniile de marionetă variază între 12- 18 luni, rezultând o durată medie de 14 -15 luni. Cu toate acestea, pot fi așteptate rezultate mai durabile (18-24 luni) în zonele de stază relativă, inclusiv acele zone care se află deasupra proeminențelor osoase fără activitate musculară

Reducerea ridurilor cu Radiesse
calciu

concomitentă, precum zonele superficiale ale arcului zigomatic, marginea infraorbitară, mentonul și nasul dorsal. Este important să se ia în considerare faptul că durata efectului depinde de mai mulți factori, inclusiv zona în care este injectat fillerul, vârsta pacientului, capacitatea acestuia de a sintetiza țesut moale nou și rata lui metabolică.

Atenție la tehnica de injectare Radiesse

CaHA este sigur și biocompatibil. Până acum nu au fost raportate reacții alergice sau formare de granulom atribuite produsului. Cu toate acestea, ar trebui luate în considerare câteva elemente când se are în vedere injectarea acestui filler dermic. Spre deosebire de fillerele dermice pe bază de colagen sau acid hialuronic, rezultatele Radiesse sunt cele mai bune atunci când compusul este injectat în dermul profund.

Injectarea fillerului trebuie făcută la o adâncime potrivită, nu prea superficială sau prea adâncă. Plasarea superficială poate duce la apariția unor iregularități la suprafața pielii, în timp ce plasarea prea adâncă (în spațiul subcutanat profund) va oferi rezultate cu o durată mai scurtă. În cazurile în care sunt observate iregularități texturale după injectare, materialul poate fi masat și modelat pentru a oferi rezultatul dorit.

Îngrijirea după intervenția cu Radiesse

Îngrijirea post-tratament implică aplicarea de gheață peste zonele de injectare pentru a limita edemul tisular. Medicul va stabili un nou control după 8-12 săptămâni pentru a documenta orice reacție adversă și pentru a aplica injectări de retuș, după cum este necesar.

Reacțiile adverse asociate cu injectarea Radiesse în zonele malare și submalare sunt cele asociate în mod normal cu alte fillere dermice, precum edemul, echimoza, durerea care persistă câteva minute și durere tisulară în primele câteva zile după injectare. Pacienții care iau tratamente anticoagulante pot prezenta mai multe vânătăi și umflături decât de obicei.

De ce să alegi Radiesse?
  • Radiesse stimulează producerea naturală de colagen
  • Majoritatea pacienților au raportat rezultate superioare care pot dura un an sau mai mult
  • Injectările se fac fără anestezie, deoarece substanța conținută de seringă se amestecă cu lidocaină
  • Nu necesită test de alergie
  • Singurul tratament injectabil aprobat de FDA pentru întinerirea mâinilor

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16936543/

Satisfacția pacientului este ridicată

Studiile clinice au arătat că pacienții sunt mult mai mulțumiți de rezultatele Radiesse față de rezultatele altor fillere dermice de top. Într-un studiu care a durat douăsprezece luni și a comparat Radiesse cu gelul injectabil Restylane, 67% dintre pacienți au preferat tratamentul cu Radiessea 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *