Rutina de îngrijire a pielii la 30 de ani
La vârsta de 30 de ani putem remarca modificări notabile în textura pielii. În zona ochilor și a gurii, precum și pe frunte, încep să apară linii fine și pete pigmentare rezultate din expunerea la soare.
Această perioadă este potrivită pentru intensificarea regimului de îngrijire a pielii prin introducerea unor noi produse care protejează, hidratează sau exfoliază pielea.
La 30 de ani, pielea trece prin unele schimbări.
Reînnoirea celulară a pielii ar trebui să dureze 21-28 de zile, dar aceasta devine mai lentă în timp, iar până la 30 de ani, poate dura până la 35 de zile. Acest lucru înseamnă că celulele moarte încep să se acumuleze la suprafața pielii și pielea își pierde din strălucire.
Un alt efect secundar al încetinirii reînnoirii pielii este că hidratarea pielii se pierde mai ușor.
Nivelul de estrogeni începe să scadă, ceea ce duce la o pierdere de colagen și elastină care oferă volum feței.
Hormonii o pot lua razna și poate apărea acneea hormonală. Factorii care contribuie la acest lucru sunt: întreruperea pilulelor contraceptive orale, sarcina sau pur și simplu factorii de stres ai vieții de adult.
Pe lângă faptul că pielea este acum mai sensibilă la uscăciune, este și mai puțin tolerantă la factorii externi, cum ar fi vremea rece și săpunurile dure. Cu alte cuvinte, produsele de curățare pe care poate le foloseai când erai mai tânără, nu vor mai fi indicate, pentru că vor provoca iritații ale pielii și ți-o vor usca foarte mult.
Rozaceea este o afecțiune inflamatorie cronică a pielii, care apare cel mai frecvent la vârsta de 30 de ani. Aceasta apare pe față și se manifestă prin înroșire și umflături roșii asemănătoare coșurilor care pot fi declanșate sau agravate de schimbările hormonale, schimbările de vreme, stres, alimente picante, băuturi sau cofeină. Pielea cu rozacee este pretențioasă, deoarece este sensibilă la o serie de produse de îngrijire a pielii.
Ce să adaugi în rutina de îngrijire a pielii la 30 de ani
Protecția solară este cea mai eficientă metodă de combatere a procesului de îmbătrânire a pielii. Este esențial să aplici în mod regulat o cremă de protecție solară cu un factor de protecție ridicat, indiferent de sezon, pentru a preveni îmbătrânirea prematură. Poți alege între cremele cu filtre chimice sau cele cu filtre fizice, iar în cazul în care petreci mult timp în aer liber, este important să aplici crema de mai multe ori pe zi.
Pe lângă protecția solară, adaugă în rutina ta de îngrijire o cremă hidratantă cu retinol. Acest compus, derivat din vitamina A, stimulează producția de elastină și colagen în piele, menținându-i elasticitatea. Retinolul are, de asemenea, efecte benefice împotriva melasmei și cicatricilor de acnee. Optează pentru o cremă de noapte bogată în retinol sau completează-ți rutina cu un se de acest fel.
Nu subestima importanța unei creme pentru zona ochilor. Pielea din jurul ochilor este deosebit de sensibilă și primele semne de îmbătrânire, precum ridurile, își fac simțită prezența aici. Îngrijește această zonă delicată prin aplicarea unei creme de ochi dimineața și seara. Există numeroase opțiuni pe piață, fiecare cu proprietăți specifice, așadar experimentează până găsești produsul potrivit pentru tine.
Serumul de față devine cel mai bun prieten al femeilor la 30 de ani. Serumurile faciale premium sunt formulate cu ingrediente specifice de îngrijire a pielii, adaptate la nevoile individuale. Acestea pot corecta uscăciunea, neregularitățile de pigmentare, liniile fine și aspectul tern. Mai mult, serurile au capacitatea excepțională de a pătrunde în profunzime în piele.
La vârstă de 30 de ani, reînnoirea pielii noastre devine din ce în ce mai lentă. În loc să se desprindă, celulele moarte se acumulează la suprafața pielii și aspectul pielii devine lipsit de strălucire. De aceea, exfolierea capătă un nou nivel de importanță. Este bine să adăugăm rutinei noastre un exfoliant chimic delicat, cu acizi AHA sau BHA, pe care să-l folosim săptămânal.