Secretele de frumusețe ale japonezelor, divulgate

secretele de frumusele ale japonezelor

Pielea curată, naturală și albă a japonezelor este râvnită de femeile din întreaga lume. Multe se întreabă care este secretul lor. Factorul genetic este important, dar pielea lor frumoasă este rezultatul unei rutine de frumusețe vechi de mii de ani, pe bază de ingrediente naturale. Sperăm că este potrivită și pentru tine.

Ingrediente din rutina de frumusețe a japonezelor

Apa de orez

Apa de orez este bogată în aminoacizi, antioxidanți și minerale care pot încetini procesul de îmbătrânire a pielii. De asemenea, ar putea inhiba activitatea elastazei, o enzimă responsabilă de îmbătrânirea pielii. Astfel, apa de orez ar putea ajuta la menținerea elasticității pielii și reduce apariția semnelor de îmbătrânire.

Sunt mai multe metode de a pregăti apa de orez, dar o vom prezenta pe cea mai comună dintre ele.

Se toarnă o cană de orez într-un bol și 2-3 căni de apă peste. Amestecul se lasă să se omogenizeze timp de 30 de minute. Apoi, se separă apa de orez și se păstrează apa la frigider. O poți ține la frigider pentru o săptămână, după care își pierde proprietățile. Se aplică pe piele cu o dischetă demachiantă, de 1-2 ori pe săptămână. 

Masca cu alge marine

Nu ar fi exagerat să spunem că această mască este unul dintre cele mai înrădăcinate secrete de frumusețe naturală din lume.

Se spune că în masca cu alge marine există o mulțime de acizi grași omega 3 și vitamina C, substanțe puternic antioxidante. Asta înseamnă că substanțele străine care pot fi dăunătoare pielii sunt îndepărtate ușor și rapid datorită acestei măști. Mai mult, este eficientă și pentru erupțiile de acnee, petele pigmentare și are efect antirid.

Ingrediente: 1 lingură de pudră de alge marine, 1 linguriță de gel de aloe vera, puțină apă, 1 linguriță de miere (opțional). 

Mod de preparare:  Se pune o lingură de pudră de alge marine într-un bol. Apoi se adaugă apă puțin câte puțin și se amestecă bine. Când amestecul devine o pastă, adaugă gel de aloe vera. Dacă pielea ta este uscată, adaugă miere  (1 linguriță) și amestecă bine.

Utilizare: Întinde masca pe piele după ce ți-ai curățat bine fața și ai îndepărtat reziduurile de machiaj. Așteaptă aproximativ 20-30 de minute, apoi clătește bine cu apă caldă. Se aplică o dată pe săptămână.

O dietă echilibrată

Nutriția pe bază de antioxidanti ajută la prevenirea îmbătrânirii . Baza dietei lor este orezul, un aliment bogat în vitamina B, inozitol și acid linoleic care ajută la încetinirea îmbătrânirii, hrănește și hidratează pielea. Orezul este foarte popular și în dieta mediteraneană și avem o multitudine de rețete pentru a pregăti un orez bun.  

Soia este un produs plin de beneficii și este un alt aliment consumat pe scară largă în cultura asiatică, fiind un mare aliat împotriva efectelor timpului asupra pielii.

Algele marine și peștele fac, de asemenea, parte din dieta lor obișnuită și sunt bogate în vitamina C, beta-caroten și acizi grași omega-3 care sunt implicați în formarea colagenului.  

Ceaiul verde este consumat zilnic și regulat, iar printre beneficiile sale se numără și efectul puternic antioxidant. Potrivit unor cercetători, consumul frecvent de ceai ar putea fi secretul unei vieți mai lungi și mai sănătoase. Consumul acestei infuzii de cel puțin trei ori pe săptămână este asociat cu un risc cardiovascular mai mic.

Expunerea la soare, interzisă

Prima regulă pe care o respectă cu strictețe este să nu se expună soarelui. Expunerea la soare fără o protecție adecvată este principalul factor de îmbătrânire prematură a pielii. Femeile japoneze își protejează întregul corp și poartă des pălării pentru a-și proteja fața. Pentru ele, a fi bronzat nu este plăcut din punct de vedere estetic. Razele generează radicali liberi care accelerează fotoîmbătrânirea pielii, provoacă pete și determină o piardere de colagen și fermitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *