Tratamente estetice care-și merită banii

Tratamente estetice există din belșug, dar care sunt cele care fac diferența? Te-ai săturat să aștepți rezultate care apar târziu sau deloc? Și noi. Vrem să vedem cum zâmbești, pusă în fața oglinzii, imediat după tratament, de aceea ne-am gândit să îți oferim soluții cât mai practice. Iată mai jos câteva dintre tratamentele noi, sigure și la mare căutare, pe care poți să contezi când ai nevoie de un mic retuș facial.

Pentru cele care doresc un tratament preventiv care să întârzie apariția ridurilor, recomandăm tratamenele topice. Simpla rutină de îngrijire a tenului, începută și practicată cu regularitate, de la o vârstă cât mai tânără, poate menține tenul sănătos până târziu în viață.

Tratamente estetice

Retinoizi

Retinoizii sunt derivați din vitamina A și există pe piață sub forma unor seruri sau pastile. Deși sunt utilizați cel mai frecvent pentru reducerea ridurilor, dermatologul îl poate prescrie și pentru tratamentul acneei, al psoriazisului sau al unor forme de cancer de piele.

De obicei, poți cumpăra retinoizi fără rețetă pentru a trata acneea moderată sau semnele de îmbătrânire. Dar retinoizii care tratează condițiile mai grave sunt eliberați sub prescripție medicală.

Tretinolul, spre exemplu, poate crește producția de procolagen și stimula formarea noilor vase de sânge pentru a lupta împotriva ridurilor. Substanța poate estompa petele cauzate de keratoza actinică și preveni îmbătrânirea cauzată de expunerea la lumina albastră.

În general, retinoizii acționează pentru:

  • A reduce inflamația,
  • A stimula producția de colagen,
  • A debloca porii înfundați,
  • A regula creșterea celulelor epiteliale,
  • A reduce efectele dăunătoare asupra pielii a luminii albastre.
 

Aplicarea retinoizilor este recomandată seara, înainte de culcare, pentru a limita expunerere la soare, care poate face produsul mai puțin eficient și poate produce hiperpigmentări.

Rola de masaj facial

Rola de masaj facial este o ustensilă trendy de îngrijire a pielii fabricată din jad, cuarț sau ametist, care produce următoarele efecte:

  • Îmbunătățește drenajul limfatic,
  • Îmbunătățește fluxul sanguin,
  • Reduce inflamația,
  • Calmează pielea,
  • Oferă relaxare,
  • Reduce stresul,
  • Distribuie uniform produsele de îngrijire a pielii.

Cel mai mare avantaj al acestei pietre este că poate fi folosită și ar trebui să fie folosită de toate tipurile de piele, inclusiv cel sensib.

tratamente estetice

Fillere dermice

Există multe substanțe injectabile non-invazive care pot umple ridurile și contura aspectul feței, iar cele mai populare sunt cele cu acidul hialuronic, precum produsele Stylage. Cu toate acestea, există și fillere cu botox sau colagen. Doamnele vin de cele mai multe ori la clinicile estetice pentru a căpăta un lifting al feței sau pentru mărirea buzelor. Avantajul acestor fillere este că efectul este imediat și durează în timp, iar substanțele introduse sunt metabolizate în mod natural după aproximativ 6-12 luni.

Dermapen

Microneedling-ul și-a câștigat o popularitate tot mai mare în ultimul timp. Această tehnică funcționează prin perforarea pielii cu niște ace minuscule. Principalul beneficiu al tehnicii este că stimulează pielea să producă mai mult colagen și o repară din interior în exterior. Este recomandată în special celor care vor să scape de cicatricile acneice. Pentru rezultate maxime, tratamentul ar trebui repetat de 4 sau 5 ori, o dată pe lună, în timpul sezonului rece.

PRP

PRP-ul este un tratament estetic excelent pentru întinerirea naturală a pielii. Tratamentul implică reinjectarea propriei noastre plasme bogate în trombocite în piele. Asta înseamnă un număr de trei ori mai mare de factori de creștere reinjectați, care stimulează răspunsul de vindecare al corpului, prin care se obține o întinerire fizibilă, chiar după primul tratament. PRP-ul stimulează producția de colagen și elastină care îngroașă și întărește pielea, netezind eficient ridurile și liniile fine.

PRP-ul este perfect pentru tratarea acelor zone dificile, cum ar fi zona delicată de sub ochi, unde pacienții observă adesea primele semne de îmbătrânire, dar unde alte tratamente precum laserul nu pot fi folosite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *