Kelapher

Lactoferrin LT (Lipid Technology)

UNICA GAMĂ DE DISPOZITIVE MEDICALE BREVETATE ȘI AUTORIZATE PENTRU TRATAMENTUL:
• ECHIMOZELOR ȘI HEMATOAMELOR POST PROCEDURI INJECTABILE /CHIRURGICALE
• PIGMENTĂRILOR HEMOSIDERINICE ȘI ULCERULUI VARICOS LA PACIENȚII CU IVC

kelapher

Produse

Produs

KELAPHER® CREMA CU LACTOFERINA

KELAPHER® cremă cu nano-Lactoferină (lipozomală) tratament echimoze, hematoame, pigmentații hemosiderinice

Preparat medical original, brevetat, pe bază de Lactoferină lipozomală, cu eficiență demonstrată clinic în tratamentul echimozelor și hematoamelor rezultate în urma traumatismelor sau intervențiilor chirurgicale, cât și a pigmentațiilor hemosiderinice la pacienții cu insuficiență venoasă cronică.

Prezentare: Tub de 50ml

Țara de proveniență: Italia

Tehnologia lipozomală de înglobare a Lactoferinei.

Lipozomii reprezintă un nou sistem de transportare a substanței active sub formă de nanoparticule lipidice, care permit absorbția mai bună a Lactoferinei la nivel cutanat, creșterea biodisponibilității și rezultate mai bune și mai rapide.

 • Echimoze și hematoame post proceduri injectabile (filler, toxina botulinică, mezoterapie);
 • Echimoze și hematoame post chirurgicale (blefaroplastie, rinoplastie);
 • Pigmentații hemosiderinice post scleroterapie;
 • Pigmentații hemosiderinice asociate cu IVC;
 • Profilaxie ulcere varicoase;
 • Post tratamente cu laser non-ablativ, epilare laser, post laser vascular.

KELAPHER® cremă conține Lactoferină lipozomală în concentrație de 15%, o glicoproteină din familia transferinelor cu numeroase funcții biologice în organism și recunoscută de către US FDA și EFSA ca substanță GRAS (Generally Recognized as Safe).

Lactoferina este o componentă importantă a imunității înnăscute, cu un rol foarte important în homeostazia fierului în organism. Fiecare moleculă are capacitatea de a chela doi ioni de fier liber (Fe3+) în diferite condiții fiziologice, prevenind în acest mod depozitarea excesivă a acestui metal greu în organism și toxicitatea asociată.

În caz de extravazare a sângelui în țesuturi, Lactoferina lipozomală s-a demonstrat eficientă în eliminarea pigmenților ferici (hemosiderină) din țesuturi și reducerea coloritului specific (brun-gălbui).

Datorită mecanismului unic de acțiune, Lactoferina lipozomală s-a demonstrat eficientă în eliminarea echimozelor și hematoamelor post proceduri injectabile sau chirurgicale (ex. blefaroplastie) și a pigmentațiilor hemosiderinices specifice pacienților cu insuficiență venoasă cronică.

Lactoferina este a doua substanță cea mai studiată din lume, cu peste 12.000 de studii clinice publicate până în prezent.

Există numeroase dovezi care evidențiază afinitatea crescută a Lactoferinei la ionii de fier și rolul important al acestei substanțe în organism1,2 Pe lângă eliminarea depozitelor excesive de fier din organism și a pigmentațiilor hemosiderinice de la nivel cutanat, numeroase studii in vitro și in vivo demonstrează că Lactoferina are și un efect antibacterian împotriva a numeroase bacterii gram pozitive și negative. Efectul antimicrobian al Lactoferinei este atribuit în special proprietății de chelare a fierului liber și în acest mod privează bacteriile patogene de acest element esențial pentru a se înmulți. În paralel, Lactoferina are și efect bactericid direct, prin legarea la lipozaharidele de la nivelul membranei celulare, deteriorare și distrugere a peretelui bacterian, cât și inhibare a formării biofilmului. 3,4

Numeroase studii evidențiază că Lactoferina are efect antiinflamator și antioxidant important. Numeroase studii in vivo și in vitro demonstrează că în caz de traumatism sau infecție, Lactoferina are capacitatea de a modula sinteza de citokine și activează răspunsul imun, cu reglare a inflamației. 5,6

Lactoferina are și efect antioxidant direct și indirect, prin eliminarea excesului de fier din organism, dar și reglarea balanței fiziologice a speciilor reactive la oxigen și stimularea acțiunii enzimelor antioxidante7.

 • Tratează eficient și rapid echimozele și hematoamele rezultate în urma traumatismelor sau intervențiilor chirurgicale;
 • Reduce coloritul specific pigmentațiilor hemosiderinice la pacienții cu IVC;
 • Elimină depozitele de fier liber din țesuturi și previne recidiva ulcerelor varicoase la pacienții cu IVC;
 • Profil superior de siguranță și tolerabilitate.

Se recomandă administrarea cremei de două ori pe zi (dimineața și seara) până la obținerea rezultatului dorit sau în funcție de indicațiile medicului.

KELAPHER® 2B CREMA STERILA

KELAPHER® 2B crema sterila cu nano-Lactoferina (lipozomala) tratament echimoze, hematoame, pigmentatii hemosiderinice si ulcere varicoase

FORMĂ DE PREZENTARE

Cutie cu 10 flacoane monodoză sterile de 3 ml.

Tara de provenienta: Italia

Tehnologia lipozomală de înglobare a Lactoferinei.

Lipozomii reprezintă un nou sistem de transportare a substanței active sub formă de nanoparticule lipidice, care permit absorbția mai bună a Lactoferinei la nivel cutanat, creșterea biodisponibilității și rezultate mai bune și mai rapide.

Tratamentul topic al tuturor alterărilor structurale și discromiilor de la nivelul țesutului conjunctiv și epitelial încă din faza acută a procesului de cicatrizare:

 • Echimoze și hematoame post proceduri injectabile (filler, toxină botulinică, mezoterapie);
 • Echimoze și hematoame post chirurgicale (blefaroplastie, rinoplastie);
 • Pigmentații hemosiderinice post scleroterapie;
 • Pigmentații hemosiderinice asociate cu IVC (cl C4-C6 CEAP);
 • Ulcere varicoase, escare de decubit;
 • Post tratamente cu laser ablativ, IPL, dermabraziune.

KELAPHER® 2B crema sterila conține Lactoferină lipozomală în concentrație de 15%, o glicoproteină din familia transferinelor cu numeroase funcții biologice în organism și recunoscută de către US FDA și EFSA ca substanță GRAS (Generally Recognized as Safe).

Lactoferina este o componentă importantă a imunității înnăscute, cu un rol foarte important în homeostazia fierului în organism. Fiecare moleculă are capacitatea de a chela doi ioni de fier liber (Fe3+) în diferite condiții fiziologice, prevenind în acest mod depozitarea excesivă a acestui metal greu în organism si toxicitatea asociată.

În caz de extravazare a sângelui în țesuturi, Lactoferina lipozomală s-a demonstrat eficientă în eliminarea pigmenților ferici (hemosiderină) din țesuturi și reducerea coloritului specific (brun-gălbui).

Datorită mecanismului unic de acțiune, Lactoferina lipozomală este eficientă în eliminarea rapidă a echimozelor și hematoamelor post proceduri injectabile sau chirurgicale (ex. blefaroplastie) și a pigmentațiilor hemosiderinice (dermatitelor pigmentate de stază) specifice pacienților cu insuficiență venoasă cronică.

Pe lângă proprietățile de chelare ale fierului liber din țesuturi, numeroase studii clinice evidențiază că Lactoferina are importante proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și cicatrizante, demonstrându-și eficiența și în tratamentul plăgilor acute sau cronice.

Lactoferina este a doua substanță cea mai studiată din lume, cu peste 12.000 de studii clinice publicate până în prezent.

Există numeroase dovezi care evidențiază afinitatea crescută a Lactoferinei la ionii de fier și rolul important al acestei substanțe în organism1,2. Pe lângă eliminarea depozitelor excesive de fier din organism și a pigmentațiilor hemosiderinice de la nivel cutanat, numeroase studii in vitro și in vivo demonstrează că Lactoferina are și un efect antibacterian împotriva a numeroase bacterii gram pozitive și negative. Efectul antimicrobian al Lactoferinei este atribuit în special proprietății de chelare a fierului liber și în acest mod privează bacteriile patogene de acest element esențial pentru a se înmulți. În paralel, Lactoferina are și efect bactericid direct, prin legarea la lipozaharidele de la nivelul membranei celulare, deteriorare și distrugere a peretelui bacterian, cât și inhibare a formării biofilmului. 3,4

Numeroase studii evidențiază că Lactoferina are efect antiinflamator și antioxidant important. Numeroase studii in vivo și in vitro demonstrează că, în caz de traumatism sau infecție, Lactoferina are capacitatea de a modula sinteza de citokine și activează răspunsul imun, cu reglare a inflamației. 5,6

Lactoferina are și efect antioxidant direct și indirect, prin eliminarea excesului de fier din organism, dar și reglarea balanței fiziologice a speciilor reactive la oxigen și stimularea acțiunii enzimelor antioxidante7.

În tratamentul plăgilor acute și cronice, Lactoferina a demonstrat că are capacitatea de a stimula migrarea și proliferarea fibroblastelor și keratinocitelor, cât și sinteza componentelor matricei extracelulare, implicit refacerea mai rapidă a țesutului de granulație și reepitelizarea rănii8,9.

Eficiența și siguranța Kelapher® 2B a fost studiată la pacienți cu insuficiență venoasă cronică în stadii avansate (cl. 4-6 conform clasificării CEAP) cu dermatite pigmentate de stază și ulcer varicos cu persistență de la 2 la 54 de luni10. Rezultatele au fost evaluate la 1 lună, 3 luni și 6 luni de la inițierea tratamentului, cu evaluare a leziunilor ecografică și prin biopsie.

Evaluarea rezultatelor a evidențiat o reducere semnificativă a coloritului brun asociat dermatitelor pigmentate de stază după 12 săptămâni de tratament, cu eliminare a pigmentului hemosiderinic și stimulare a angiogenezei la nivelul ulcerelor de gambă încă din prima lună. S-a observat o reducere semnificativă la toți pacienții a dimensiunii ulcerelor varicoase, cu reepitelizare completă după maxim 6 luni de tratament la 78% dintre subiecți. În paralel s-a observat o reducere semnificativă a durerii și edemului de gambă concomitent cu micșorarea zonei ulcerate, cu îmbunătățire a calității vieții pacienților încă din prima lună de tratament. Preparatul a fost bine tolerat, nu s-au manifestat efecte adverse locale sau sistemice.

 • Tratează eficient echimozele și hematoamele post proceduri injectabile (filler, toxină botulinică, mezoterapie) sau chirurgicale (blefaroplastie, rinoplastie);
 • Previne riscul de infecție post proceduri chirurgicale sau ablative;
 • Reduce eritemul și edemul post proceduri medicale ablative și non-ablative (laser, peeling chimic, dermabraziune);
 • Accelerează vindecarea rănilor și arsurilor;
 • Sigur și bine tolerat de toți pacienții.

Înainte de fiecare aplicare este necesară curățarea atentă a zonei cu ser fiziologic. Alegerea cantității și frecvenței optime de administrare a cremei se va face în funcție de gravitatea plăgii și timpul de absorbție a produsului. În orice caz se recomandă administrarea cremei minim de două ori pe zi (dimineața și seara) până la obținerea rezultatului dorit sau în funcție de indicațiile medicului.

Hipersensibilitate dovedită la componente.

 • Administrarea concomitentă a altor preparate topice pe aceeași zonă poate influența eficiența și siguranța dispozitivului.
 • A nu se lăsa la îndemana copiilor.
 • Doar pentru uz extern, a nu se ingera.

Lactoferină LT (Lipid Technology) 150 mg/g, sorbitol, glicerol, alantoină, tocoferol, Polietilenglicol 400, polietilenglicol 1500, polietilenglicol 4000.

KELAPHER® 2B crema sterila este un dispozitiv medical clasa 2B certificat CE, fabricat în Italia și aprobat de Institutul Superior de Sănătate din Italia și de Ministerul Sănătății din România.

Produs original, brevetat.

PATENT EUROPEAN NR. 2323625

Cutie cu 10 flacoane monodoză sterile de 3 ml.

5fc7a3e967524ambalaj Kelapher 2B 600x374 1