Lipogems

Vindecare cu ajutorul țesutului adipos

LIPOGEMS îmbunătățește capacitatea naturală a corpului de a se vindeca, utilizând puterea științei și a biotehnologiei inovative. Este o opțiune terapeutică inovatoare în cadrul căreia utilizăm un dispozitiv conceput cu o precizie inginerească pentru a crea din țesutul adipos propriu al pacientului o materie tisulară injectabilă, prin care se asigură amortizare și sprijin în timpul vindecării.

banner GR 1000x300px 04
image.1

Dispozitivul Lipogems®

Dispozitivul Lipogems® este un dispozitiv medical de unică folosință de clasa II A pentru prelucrarea cu circuit închis într-un singur timp chirurgical a țesutului  adipos lipo-aspirat destinat implantării autologe. Prelucrarea țesuturilor are loc într-un sistem cu circuit închis și într-un singur timp chirurgical; obțineți un țesut minim manipulat folosit pentru a repara, restabili sau înlocui țesutul deteriorat. „Grăsimea”, cunoscută și sub denumirea de țesut adipos, este un țesut complex compus din mai multe tipuri de celule, inclusiv adipocite, celule reticulare, celule mezenchimale și celule perivasculare, toate găzduite într-un microambient numit nișă.

Grăsimea este un țesut care nu numai că are o funcție structurală, dar joacă un rol
important în izolarea termică, protecția împotriva traumatismelor, reglarea hormonală și
ca rezervă de energie. Țesutul adipos este un țesut versatil care joacă roluri esențiale în diferite procese fiziologice, dintre care cel mai important este procesul de vindecare. Mai multe studii de-a lungul deceniilor i-au determinat pe oamenii de știință să investigheze proprietățile vindecătoare ale grăsimilor. Există chiar și exemple în literatură despre modul în care țesutul adipos a fost folosit pentru tratarea rănilor soldaților din Primul Război Mondial.

Deci, ce s-a învățat din cercetarea științifică și din istorie? Această grăsime poate ajuta organismul să repare țesuturile deteriorate. Pur și simplu, grăsimea nu merită reputația proastă pe care o are și poate fi folosită pentru a facilita procesul de vindecare. Avantajul este că țesutul adipos este prezent din abundență în corpul uman și conține multe celule cu abilități reparatorii. A fost dezvoltată o procedură medicală care optimizează utilizarea țesutului adipos pentru a susține procesele naturale de vindecare. Țesutul gras propriu al pacientului poate fi utilizat pentru a ajuta procesele naturale de vindecare a țesuturilor deteriorate.

Procedura utilizează o tehnologie care procesează grăsimea corporală fără a o  modifica pentru a proteja și susține țesutul deteriorat. Grăsimea poate fi colectată cu ușurință printr-o procedură minim invazivă care  necesită doar anestezie locală simplă. O astfel de procedură simplă necesită doar anestezie locală (fără ca pacientul să adoarmă) și poate fi finalizată în aproximativ o oră, într-o clinică medicală. Timpul de recuperare, după ce a fost supus  procedurii, este minim. 

O cantitate mică de țesut adipos este preluată printr-o simplă incizie, în general din talia pacientului însuși. Țesutul adipos colectat este apoi procesat printr-un dispozitiv special, în care este spălat folosind o soluție fiziologică sterilă și fragmentat, reducându-l în grupuri mici, păstrând proprietățile sale benefice și structurale neschimbate

Țesutul adipos este injectat în zone specifice pentru a ajuta la crearea unui mediu  ideal pentru repararea țesuturilor.

Această fază poate fi realizată sub anestezie generală sau regională. După infiltrarea unei soluții compuse din ser fiziologic, adrenalină, lidocaină, se ia țesutul adipos.  Ambele proceduri sunt efectuate folosind o serie de canule cu vârf contondent  conectate la seringile Luerlock® conținute în kit.

image.2

Țesutul colectat este prelucrat imediat pe câmpul de operare din cadrul sistemului LIPOGEMS®. Această fază permite o reducere treptată a grupelor adipoase până când se obține un produs deosebit de fluid fără componentele  uleioase și sanguine pro-inflamatorii.

image.3

Odată ce faza de procesare este finalizată, materialul este preluat de pe dispozitiv  și transferat imediat la locul de interes.

image.4

Tehnologia Lipogems® este o soluție inovatoare pentru transplantul de țesut adipos microframat care ajută capacitatea naturală de reparare a corpului uman.