page-header

Lipogems

lipogems
CE ESTE LIPOGEMS?

LIPOGEMS îmbunătățește capacitatea naturală a corpului de a se vindeca, utilizând puterea științei și a biotehnologiei inovative. Este o opțiune terapeutică inovatoare în cadrul căreia utilizăm un dispozitiv conceput cu o precizie inginerească pentru a crea din țesutul adipos propriu al pacientului o materie tisulară injectabilă, prin care se asigură amortizare și sprijin în timpul vindecării.

INTERVENȚIA

Procedura Lipogems poate fi efectuată în aproximativ o oră în condiții de ambulator sau în mediu clinic. Procedura necesită doar anestezie locală, iar timpul de vindecare este scurt. În cadrul unei proceduri minim invazive, medicul prelevează cantitatea necesară de țesut adipos de la nivelul zonei lombare (sau zona “colacului”). Aceasta necesită doar o incizie foarte mică.

PROCESUL

Lipogems este un dispozitiv cu sistem închis care utilizează numai soluție salină sterilă pentru eliminarea contaminărilor. Această procedură fină microfracturează țesutul adipos, păstrând proprietățile sale naturale și benefice. Dimensiunea tisulară optimă a Lipogems permite medicului să-l introducă printr-un ac cu diametru mic, exact în zona care trebuie tratată, reducând și astfel durerea la locul injectării.

PRODUSUL

Materia microfracturată, injectabilă de țesut adipos al Lipogems poate fi folosit pentru tratarea țesuturilor lezate sau deteriorate, oferind amortizare și suport structural care îmbunătățește procesul natural de autovindecare al organismului. Din 2013, pe baza verificărilor aprofundate realizate de sistemul de asigurare a calității al CE (marca CE), sistemul Lipogems este un dispozitiv medical autorizat în Europa pentru utilizare clinică. În decembrie 2014 sistemul a fost aprobat și de FDA.

CONCLUZII

Procedura este simplă și rapidă (maxim 1 oră). Sistemul Lipogems utilizează materie tisulară proprie, care nu intră în contact cu nici o sursă externă de contaminare. Sistemul Lipogems, este, astfel, o alternativă “de generație următoare” pentru pacienții care caută soluțiile alternative ale intervențiilor tradiționale.

lipogems

APLICATII:

  • Vindecarea arsurilor
  • Chirurgia plastică
  • Reconstrucția țesutului osos
  • Reconstrucția țesutului cartilaginos
  • Vindecarea modificărilor degenerative ale articulațiilor
lipogems before and after

Fii partenerul nostru

Contacteaza-ne, apasa butonul proiectului de colaborare pentru mai multe detalii

Back to top of page