Măști faciale de care ai nevoie pentru o rutină completă de îngrijire
Deși sunt văzute doar ca un simplu răsfăț pentru piele într-o seară în care îți acorzi atenție, măștile faciale au potențialul de a face minuni pentru pielea ta. Acestea pot aborda o serie de afecțiuni foarte comune ale pielii, cum ar fi ridurile, acneea, hiperpigmentările, roșeața și multe altele.
Gama de măști de față disponibile pe piață poate fi copleșitoare, așa că citește în continuare pentru a afla ce fel de mască este potrivită pentru tine.
În minutele care urmează ne vom concentra pe măștile de față de tip șervețel.
Măștile de tip șervețel sunt cel mai frecvent confecționate din fibre de bumbac, din fibre de celuloză artificială sau din hidrogel. O mască este îmbibată cu ingrediente active hidratante, nutrienți și vitamine în cantități mari, care oferă pielii o mega-doză de îngrijire în funcție de nevoi.
Masca este un instrument de îngrijire eficient deoarece materialul subțire care acoperă fața nu permite apei să se evapore, dar permite ingredientelor sale să se absoarbă în întregime în stratul superior al pielii. Un alt beneficiu este acela că substanțele sunt lăsate să acționeze în piele în continuare, după îndepărtarea măștii și nu sunt îndepărtate prin spălare. Acest lucru face masca de față un tratament mult mai eficient decât tratamentele de tip ser.
Beneficiile măștilor faciale
Prevenția și tratamentul acneei
Deși măștile de față sunt doar un tratament complementar pentru acnee și nu înlocuiește un tratament prescris de dermatolog, ele pot ajuta la calmarea pielii inflamate și la prevenirea erupțiilor.
Acidul salicilic, peroxidul de benzoil și ingrediente naturale precum papaya sunt utilizate în aceste măști pentru a elimina pielea moartă și substanțele care blochează porii.
Aloe vera calmează erupțiile acneice, în timp ce argila, acidul glicolic și cărbunele absorb excesul de ulei. Caută aceste ingrediente când principala ta preocupare pentru piele este acneea.
Hidratarea pielii
Pielea uscată are nevoie de un arsenal întreg de produse din acid hialuronic, mai ales în sezonul rece, iar masca cu acid hialuronic sau lipide este perfectă în acest sens. Aceasea nu numai că oferă o hidratare în profunzime, dar hidratarea este blocată în piele de materialul măștii pentru efecte vizibile cu ochiul liber.
Fermitatea pielii
Există anumite tipuri de măști faciale care ajută la creșterea producției de colagen și la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi, ceea ce duce treptat la o piele mai fermă, mai întinsă și mai proaspătă.
Vitamina C este un ingredient antioxidant, care stimulează producția de colagen necesar pielii. Vitamina E sau resveratrolul sunt, de asemenea, opțiuni anti-îmbătrânire eficiente.
Hiperpigmentarea pielii
Când căutați măști faciale de tip servetel pentru tratarea pigmentării pielii, este important să căutați ingrediente active cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce decolorarea și de a uniformiza tonul pielii. Acestea pot fi: acidul kojic, acidul azelaic, acizii AHA, vitamina C sau extractul de arbore de ceai.
Măști faciale de top recomandate de noi
Jalupro, mască hidratantă din acid hialuronic și aminoacizi
Ejal, mască facială cu acid hialuronic și vitamina B5
Neutrogena Hydro Boost, mască din hidrogel cu acid hialuronic
Cosrx, macă din mucin de melc hidratantă