6 mituri despre riduri
Ți-e frică de momentul în care vei vedea primele riduri în oglindă? Atunci ai grijă ca gândirea ta să nu fie influențată de miturile care circulă în rândul populației feminine despre îmbătrânire, pentru a-ți forma o rutină de frumusețe cât mai bună.
Mitul 1: Nu ai nevoie de protecție solară într-o zi înnorată
Majoritatea oamenilor știu că soarele poate provoca leziuni ale pielii, ceea ce poate duce la îmbătrânirea prematură și la apariția ridurilor. Din acest motiv, își aplică o cremă cu protecție solară în zilele însorite, dar nu și în zilele înnorate, deoarece nu realizează că, chiar dacă nu pot vedea soarele, razele acestuia tot își exercită acțiunea. Așa că, indiferent de anotimp, sar trebui să aplici zilnic cremă solară cu cel puțin SPF 30.
Mitul 2: Persoanele cu pielea grasă au mai puține riduri
Circulă un mit conform căruia persoanele cu pielea grasă dezvoltă mai puține riduri decât cele cu pielea uscată. Cu toate acestea, acest lucru este greșit. Cantitatea de colagen pe care o are o persoană determină dacă se vor dezvolta ridurile și nu are nimic de-a face cu cât de grasă este pielea.
Mitul 3: Nu poți face mare lucru pentru a preveni formarea ridurilor
Când oamenii dezvoltă riduri, adesea cred că nu pot face nimic pentru a preveni semnele suplimentare de îmbătrânire. Dar acesta este unul dintre cele mai comune mituri despre riduri. Poți chiar să le educi pe cele pe care le ai deja. Există multe opțiuni de tratament care te pot ajuta să îți menții tenul tânăr. Acestea includ peelingurile chimice, microdermabraziunea, mezoterapia sau carboxiterapia.
Mitul 4: Ridurile sunt moștenite
Cu siguranță moștenești multe de la părinții tăi, cum ar fi culoarea părului și a ochilor. Un mit comun este că și ridurile sunt moștenite. Cu toate acestea, îngrijirea individuală a pielii și expunerea la soare sunt factori mai decisivi în dezvoltarea ridurilor. Dacă ești îngrijorat că ai riduri, deoarece părinții tăi au destul de multe, este imperativ să începi devreme îngrijirea adecvată a pielii. Alegerile pe care le fac oamenii în adolescență, la 20 și 30 de ani joacă un rol crucial în sănătatea pielii pentru tot restul vieții.
Mitul 5: Cu cât folosești mai mult o cremă, cu atât efectul este mai slab
Dimpotrivă: utilizarea mai lungă are sens. Să luăm drept exemplu o cremă cu acid hialuronic – cu cât o utilizăm mai mult, cu atât sunt șanse mai mari să se creeaze depozite în piele unde se păstrează umezeala. O cremă trebuie administrată cel puțin patru săptămâni, astfel încât să își poată face efectul pe deplin și îmbunătățirile să devină vizibile. Pe de altă parte, oricine încearcă în mod constant creme noi riscă să își irite pielea , dacă nu chiar reacții alergice.
Mitul 6: Râsul provoacă riduri
Este adevărat că râsul frecvent provoacă liniile fine din jurul gurii, dar cu toate acestea, acest proces poate fi contracarat cu ușurință cu o îngrijire adecvată, o dietă echilibrată, suficientă apă și o bună protecție solară. Există un beneficiu pe care râsul îl are asupra pielii noastre: prin încordarea mușchilor faciali necesari pentru a râde, pielea obține un flux sanguin mai bun.