Măști de față naturale pentru fiecare tip de ten

Primul lucru pe care cineva îl observă la noi este pielea noastră. Uneori putem părea obosiți, deși nu suntem, pentru că nu am acordat îngrijirea necesară pielii noastre. Hai să reparăm asta, foarte ușor, cu niște măști de față naturale făcute în casă.

Dar, înainte de a aplica o mască naturală pentru față, trebuie să urmezi următorii pași:

Identifică tipul de ten pe care îl ai: Este esențial să știi ce tip de ten ai pentru a selecta măștile de casă potrivite pentru tine. De exemplu, dacă ai tenul gras, vei avea nevoie de măști care controlează secreția de sebum, în timp ce pentru tenul uscat vei opta pentru măști hidratante.

Fă o curățare a feței: Măștile de față naturale nu înlocuiesc demachiantul obișnuit. Prin urmare, este important să îți cureți fața în prealabil. Utilizează un demachiant adecvat pentru tipul tău de ten pentru a îndepărta impuritățile, machiajul și excesul de sebum. Apoi, clătește bine fața cu apă călduță și șterge-o ușor cu un prosop curat și moale.

Nu reutiliza amestecurile făcute pentru măști: Dacă utilizezi măști de casă preparate din ingrediente naturale, este important să nu le reutilizezi. Acestea pot fi expuse contaminării microbiene și nu ar trebui păstrate pentru utilizare ulterioară.

Aplică masca naturală pentru față de una sau de două ori pe săptămână: Frecvența aplicării măștilor faciale depinde de tipul tău de ten. De regulă, este recomandat să aplici o mască o dată sau de două ori pe săptămână.

Mască de față împotriva acneei

Ingrediente: aloe vera, sucul de la o jumătate de lămâie

Deschide o frunză de aloe vera și îndepărtează gelul din plantă. Amestecă gelul și sucul de lămâie într-un bol. Aplică-l pe față cu masaje circulare și lasă-l să acționeze 15 sau 20 de minute. Apoi clătește și aplică crema hidratantă preferată.

masti de fata naturale

Mască de față exfoliantă

Ingrediente: zahăr, cafea și ulei de cocos

Amestecă 5 linguri de zahăr, 4 linguri de cafea măcinată și 2 linguri de ulei de cocos și aplicați-le pe piele. Se lasă să acționeze câteva minute și după se clătește cu apă rece. Acest amestec poate fi folosit și pentru corp.

masti de fata naturale

Mască de față pentru tenul gras

Ingrediente: roșie, miere

Se taie o roșie în două și se pasează până se obține un piure. Se adaugă câteva picături de miere și se amestecă bine. Aplică această pastă pe față cu ajutorul unui tampon de vată. Se lasă 10-15 minute și apoi se spălă cu apă. Fă acest lucru o dată pe săptămână pentru rezultate excelente.

masti de fata naturale

Mască de față pentru pielea uscată

Ingrediente: avocado, iaurt, miere, ulei de măsline

Amestecă un avocado cu o linguriță de iaurt, una de miere și una de ulei de măsline. Se lasă 15 minute pe față și apoi se clătește foarte bine, altfel pielea va fi lipicioasă. Grăsimile și vitaminele găsite în avocado pot ajuta la repararea rapidă a pielii și la ameliorarea afecțiunilor cronice ale pielii care se caracterizează prin uscăciune, cum ar fi eczema. 

masti de fata naturale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *