Unde poate fi injectat botoxul?

Cândva, botoxul reprezenta un subiect mai greu de digerat, dar lucrurile s-au schimbat. În ziua de astăzi, toate femeile apelează la această procedură estetică și vin din urmă și bărbații. Însă puțini știu că poate fi un tratament la fel de eficient pentru hiperhidroză și scrâșnirea dinților.

În medicina estetică este folosit de mult timp pentru tratamentul ridurilor de expresie. Ceea ce este interesant este faptul că dacă ar pătrunde în sistemul nostru digestiv, ar provoca otrăviri grave. Dar injectat în față, este complet sigur și nedureros.

Ce este botoxul?

Botoxul este o neurotoxină care are ca scop perturbarea transmiterii neuromusculare. Cu alte cuvinte, acționează prin inhibarea eliberării de acetilcolină, substanța responsabilă de transmiterea semnalelor între nervi și mușchi, ceea ce determină lipsa semnalului de contracție musculară. Prin urmare, mușchii se relaxează și nu se contractă excesiv, ceea ce duce la diminuarea sau chiar la dispariția ridurilor de expresie.

Ce tratează botoxul?

Tratamentele cu toxina botulinică sunt recomandate în principal pacienților care prezintă tensiune facială anormală din cauza diverselor afecțiuni. Din acest motiv, injecțiile cu botox sunt recomandate pacienților cu bruxism și migrenă. De asemenea, toxina botulinică poate fi utilizată pentru tratarea transpirației excesive.

De asemenea, botoxul poate fi folosit în tratamentul cicatricilor, care devin mai puțin adânci prin relaxarea mușchilor.

În caz de fisura anală, procedura este efectuată de un proctolog cu scopul de a crește fluxul sanguin la nivelul acelei zone.

În caz de incontinență urinară este posibil să aveți nevoie de o injecție cu toxină botulinică pentru a preveni contracțiile excesive ale vezicii urinare.

În medicina estetică tratează ridurile mimetice și contribuie la întinerirea vizuală a feței. Așadar, botoxul contribuie la înfrumusețarea ridurilor dintre sprâncene, picioarelor de corb, ridurilor orizontale de pe frunte, ridurilor din jurul gurii și ridurilor de iepure.

Cui nu i se recomandă botoxul?

Este important să reținem că există o serie de contraindicații care limitează utilizarea tratamentelor cu toxina botulinică. Acestea includ:

  • Sarcina și alăptarea
  • Tulburări de coagulare a sângelui
  • Utilizarea antibioticelor
  • Gripă, răceală, slăbiciune corporală
  • Insuficiență cardiacă și insuficiență renală
  • Stare după infarct miocardic
  • Boli de piele deasupra zonei de aplicare a botoxului
  • Boli ale joncțiunii neuromusculare

Unde se folosește botoxul cel mai des?

Dacă medicul decide că nu există contraindicații pentru tratamentul cu botox, el va proceda la marcarea locurilor în care trebuie injectată neurotoxina. Botoxul poate fi utilizat pentru diferite tipuri de riduri de expresie, dar cele mai frecvente sunt următoarele zone ale feței:

Botox pentru frunte: Ridurile de pe frunte pot fi reduse prin limitarea mobilității fibrelor musculare frontale. Aceste cute sunt create de contracția mușchilor când ridicăm sau coborâm sprâncenele, ceea ce duce la apariția ridurilor de pe frunte. În timpul procedurii, se va avea grijă să nu se injecteze botox prea jos, deoarece acest lucru poate cauza căderea pleoapei superioare.

Botox pentru ridurile fumătorului: Ridurile din jurul buzelor, atât deasupra, cât și dedesubt, sunt vizibile în special la fumători, dar pot apărea și ca rezultat al expresiilor faciale asociate vorbitului, mâncatului sau băutului. Ridurile fumătorului se accentuează de obicei odată cu înaintarea în vârstă. Botoxul trebuie aplicat în această zonă cu atenție pentru a nu slăbi mușchii buzelor în exces.

Botox pentru ridurile leului: Aceasta este una dintre cele mai frecvente proceduri cu botox, care vizează ridurile de furie, cunoscute și sub denumirea de “rida leului”. Botoxul trebuie injectat în mod corespunzător în această zonă, deoarece mușchii responsabili de formarea acestor riduri adânci sunt localizați la o adâncime considerabilă. Toxina botulinică paralizează această zonă, netezind ridurile și oferind un aspect relaxat și odihnit.

botoxul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *