Beneficiile colanților de compresie
În zilele noastre, colanții compresivi sunt purtați și în afara sălii de antrenament. Ei au devenit parte din ținuta zilnică a multora dintre noi. Și nu e de mirare! Colanții aleși corect ne pot face să părem mai subțiri și ne pot evidenția frumos conturile corpului.
Ești și tu una dintre iubitoarele lor? Haide să aflăm cum ne putem alege colanții potriviți, care ne vor face să ne simțim comod toată ziua și vor suprima, de asemenea, simptomele celulitei.
Cum să aleg colanții compresivi?
Dacă te decizi să investești în colanți, asigură-te că sunt confecționați din materiale de compresie. Calitățile compresive nu numai că îți subțiază frumos picioarele, dar ajută și sistemul limfatic să funcționeze corect. Dacă suferi de retenție de apă sau celulită, colanții de compresie nu ar trebui să lipsească din garderoba ta.
Fie că vă purtați colanții în oraș la o cafea, fie că îi purtați doar pentru exercițiile fizice sau pentru antrenament, trebuie să acordați întotdeauna atenție calității materialului. Îmbrăcămintea care conține latex sau alte substanțe nocive ar putea provoca reacții alergice sau o iritație pe piele. Prin urmare, alegeți materiale certificate, fără substanțe care ar putea provoca iritații, și urmați instrucțiunile de îngrijire recomandate pentru produsele de compresie.
De ce să aleg colanții compresivi?
Sportivii adoptă din ce în ce mai mult îmbrăcămintea de compresie, deoarece cercetările recente indică faptul că hainele de compresie în timpul alergării pot stimula fluxul sanguin localizat, și ajută la recuperarea musculară și la reducerea oboselii. S-a demonstrat că diferite tipuri de îmbrăcăminte de compresie, inclusiv colanții, pantalonii scurți și șosetele, îmbunătățesc oxigenarea musculară în diferite grade în timpul activităților aerobice intense, cum ar fi baschetul.
Îmbrăcămintea de compresie ajută la eliminarea acidului lactic din organism și promovează o circulație sanguină îmbunătățită. Atunci când sunt purtate în timpul efortului fizic, aceste articole de îmbrăcăminte exercită presiune asupra pielii, îmbunătățind întoarcerea venoasă și circulația, ceea ce permite un flux mai mare de sânge bogat în oxigen în tot corpul.
Durerea musculară de după antrenament apare ca urmare a furnizării insuficiente de resurse esențiale, cum ar fi apa și electroliții, către mușchi. Îmbrăcămintea de compresie, prin creșterea fluxului sanguin, facilitează transportul acestor substanțe nutritive, reducând astfel, durerile de după antrenament.
Elasticitatea reprezintă una dintre caracteristicile deosebit de importante ale hainelor de compresie. În timpul activităților fizice, efectuăm o varietate de mișcări, precum întinderea, ridicarea și extinderea. Îmbrăcămintea de compresie oferă susținerea ideală în toate aceste mișcări fără a vă limita.