Cum tratăm laxitatea brațelor

În ultimele luni s-a scris mult despre cum să ai brațe tonifiate și definite. Laxitatea și grăsimea acumulată la nivelul brațelor sunt unele dintre problemele estetice care generează multe consultații în sezonul estival.

Pe măsură ce trec anii, suprafața interioară a brațelor începe să își piardă din tonus. În acest articol vă vom prezenta diferite metode de a trata laxitatea brațelor.

Laxitatea brațelor este ceva care ne afectează într-o măsură mai mare sau mai mică dacă avem peste 30 de ani. Este o problemă care afectează toate tipurile de oameni, indiferent de greutate și care provoacă apariția a ceea ce numim în mod obișnuit „aripi de liliac”.

Această pierdere de fermitate apare inițial în apropierea axilei și evoluează spre întreaga zonă a brațului. Este o problemă structurală, musculară, care afectează țesutul.

Cauzele laxității brațelor

Știm că fermitatea pielii se pierde în principal din cauza trecerii anilor, dar ce cauzează această lipsă de tonus în afară de trecerea timpului?

  • Modificări hormonale,
  • Excesul de greutate sau modificări bruște de greutate,
  • Lipsa exercițiilor fizice specifice zonei,
  • Scăderea elastinei și a colagenului din cauza vârstei,
  • Predispoziție genetică.

Cum să lupți împotriva laxității brațelor

Cosmeticele, exercițiile fizice, tratamentele estetice… sunt o mulțime de metode de a lupta împotriva laxității brațelor.

Exerciții fizice

Exercițiul fizic este unul dintre marii aliați pentru a avea brațe definite, pentru că tonifiază mușchii.

Include rutine de extensie și flexie a brațelor în sesiunile tale de sport, folosește greutăți și, mai presus de toate, fi constant și persistent cu exercițiul. Practicarea sporturilor precum înotul ne ajută să exersăm mușchii extremităților, îmbunătățind semnificativ flaciditatea.

Trebuie avut în vedere faptul că, în cele mai multe cazuri, flaciditatea musculară este localizată în zona tricepsului. Totuși, atunci când mergi la sală poți face o greșeală foarte frecventă, și anume lucrarea exclusivă a zonei bicepsului, uitând tricepsul.

Vă oferim un sfat în privința exercițiilor fizice acasă:

  • Efectuați exerciții folosind doar greutatea corpului și încercați să faceți cât mai multe repetări în cel mai scurt timp posibil.

Dieta echilibrată

O dietă echilibrată este cheia menținerii unei greutăți sănătoase și, mai presus de toate, ceea ce trebuie să evitați sunt schimbările bruște de greutate. Creșterea și pierderea în greutate fac ca pielea lăsată să devină mai accentuată.

Pentru piele, sunt esențiali aminoacizii prezenți în proteine. Este important consumul de proteine din pește, carne, leguminoase sau ouă.

Aparate de radiofrecvență

Pe lângă exercițiile fizice, există tratamente estetice non-invazive care oferă soluții pentru a obține brațele pe care le-ai dorit mereu.

Unul dintre tratamentele care funcționează cel mai bine și ajută la îmbunătățirea brațelor este  aparatul de radiofrecvența Zimmer reBuild.

Acest tratament produce încălzirea profundă a țesutului adipos subcutanat, ceea ce ajută la eliminarea fluidelor și a toxinelor. Favorizeaza drenajul limfatic si mai ales stimulează producția de colagen și elastină, care sunt esențiale pentru menținerea fermității pielii.

Acest tratament reduce semnele de îmbătrânire și produce o întinerire a brațelor prin redarea tonusului muscular.

Alte efecte ale radiofrecvenței sunt:

  • Efect de lifting asupra pielii, ceea ce rezultă întinerirea zonei tratate.
  • Drenaj limfatic care elimină lichidele și toxinele acumulate.
  • Creșterea circulației sângelui în zona tratată, care îmbunătățește metabolismul și înfrumusețează pielea.

 

Firele PDO

Există multe tratamente estetice menite să combată laxitatea tricepsului. Unul dintre ele sunt firele PDO, deoarece, pe lângă corectarea laxității țesuturilor, stimulează producția de colagen.

Este un tratament scurt de efectuat, minim-invaziv și cu incorporare imediată în activitatea zilnică. Efectele sale durează între un an și doi ani și, desigur, sunt invizibile la vedere și la atingere. Sunt fire care se implantează la nivelul dermului pentru a obține un efect de lifting fără intervenție chirurgicală . Ele produc un dublu efect: pe de-o parte, generează fibroză de tracțiune în țesuturi și, pe de altă parte, determină sinteza de colagen și elastină pentru a reface pielea.

Sunt indicate pentru fermitatea zonelor care au laxitate ușoară sau moderată, cum ar fi tricepsul, și fac pielea mai fermă încă de la prima ședință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *