Mezoterapia scalpului împotriva căderii părului

Mezoterapia tratează stratul mijlociu al pielii. În mezoterapia capilară, scalpul este injectat cu vitamine, minerale și aminoacizi, cu ajutorul unor ace speciale care stimulează circulația sanguină și țesuturile.

Procedura rămâne cea mai eficientă metodă de stimulare a creșterii părului. Potrivit recenziilor tricologilor și pacienților, mezoterapia  este mai avantajoasă decât terapia cu ozon sau PRP-ul. Pentru a obține rezultate semnificative, este necesar să înțelegeți caracteristicile mezoterapiei pe care le vom prezenta în continuare.

Ce este mezoterapia scalpului?

Mezoterapia, cunoscută și sub numele de mezoplastie, este o procedură nechirurgicală, rapidă și nedureroasă, utilizată pentru a regenera părul. Expertul va injecta o fiolă de medicamente în scalp, plină cu vitamine, extracte de plante și hormoni, care ajută la întinerirea foliculilor de păr și rădăcinii părului. Printre principalele ingrediente utilizate în cocktailul de mezoterapie se numără biotina, minoxidilul, dexenolul, finasteridul, siliciul organic și nanopeptidele.

Mezoterapia a fost introdusă pentru prima dată de medicul francez Michel Pistor în 1958, fiind numită astfel pentru a explica tratamentul mezodermului. Inițial, a fost utilizată doar pentru a reduce durerea, dar în anii următori a fost folosită și în alte scopuri, cum ar fi reducerea grăsimii, eliminarea liniilor fine, întărirea pielii și creșterea părului.

Această procedură este recunoscută pe plan mondial și este recomandată de experți cu reputație. Majoritatea experților sugerează că mezoterapia are o rată de succes cuprinsă între 90% și 92% de a regenera părul.

Care sunt beneficiile mezoterapiei scalpului?
  • Reduce semnificativ căderea părului,
  • Rădăcinile părului devin mai groase,
  • Durata de viață a părului este îmbunătățită,
  • Părul devine mai voluminos,
  • Pacienții care nu sunt potriviți pentru transplantul de păr sunt deosebit de potriviți pentru mezoterapia capilară.

 

Câte ședințe pentru mezoterapia scalpului sunt necesare pentru a vedea rezultate?

De obicei se efectuează șase-opt ședințe la interval de o săptămână. Puteți observa schimbări vizibile după cea de-a 5-a ședință. Apoi, este recomandat să veniți la întreținere de 4 ori pe an.

Care sunt efectele secundare ale mezoterapiei scalpului?

Foarte puține persoane au remarcat efecte secundare acute după mezoterapie. Dacă mergeți la o clinică cu renume, există o șansă foarte mică de efecte secundare. Dar puteți avea efecte secundare ușoare, cum ar fi umflături în jurul zonei injectateși mâncărimi.

Ce contraindicații are mezoterapia scalpului?

Mezoterapia poate fi eficientă în tratarea problemelor de scalp dacă foliculii sunt încă în viață, dar și-au pierdut vitalitatea. Cu toate acestea, dacă afecțiunile sunt mai semnificative (cum ar fi dezechilibrele ereditare sau hormonale), este posibil ca mezoterapia să nu fie eficientă. Ca în cazul tuturor procedurilor medicale, mezoterapia are contraindicații care trebuie luate în considerare. Nu se recomandă să se facă mezoterapie capilară în următoarele cazuri:

  • Sarcina și alăptarea,
  • Alergie la componentele utilizate în tratament,
  • Menstruație,
  • Tulburări ale sistemului endocrin,
  • Tumori benigne și maligne,
  • Infecții.
 

Este important să rețineți aceste contraindicații și să discutați orice preocupare cu un profesionist medical calificat înainte de a face mezoterapie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *