Tot ce trebuie să știi despre injectările cu acid hialuronic în buze

Injectările cu acid hialuronic în buze sunt concepute pentru a crește volumul buzelor în funcție de obiectivele noastre de frumusețe. Ele pot avea mai multe substanțe în compoziție, precum în cazul Stylage Lips Plus, care conține acid hialuronic reticulat și un adaos de lidocaină și manitol, incluse pentru a diminua durerea resimțită la nivel local. Injectările se fac în mai multe puncte ale buzei superioare și inferioare pentru a obține un aspect uniform și plin.

Injectările pot fi personalizate în funcție de dorințele pacientului, ceea ce înseamnă că un medic îți poate injecta acidul hialuronic doar în buza mai subțire, îți poate corecta denivelările de la nivelul ambelor buze prin injectarea fillerului într-o singură ședință sau poate adăuga volum treptat, în mai multe ședințe, până când devii mulțumit de mărimea acestora.

De ce pacienții preferă injectările cu acid hialuronic ?

Fillerele cu acid hialuronic sunt cele mai populare fillere dermice din lume, mai căutate chiar și decât botoxul. Motivele pentru care consumatorii le preferă sunt frecvența mai mică a apariției reacțiilor adverse după injectare și longevitatea efectului de volumizare a buzelor. La acestea se adaugă și factori demografici, precum creșterea la nivel mondial a fenomenului de îmbătrânire a populației și implicit creșterea cererii de tratamente cosmetice și estetice anti-îmbătrânire. Datorită proprietăților lor vâscoelastice și hidratante și nivelurilor mai scăzute de toxicitate, produsele cu acid hialuronic sunt preferate în materie de soluții anti-îmbătrânire minim invazive. Potrivit unui raport, americanii folosesc produse cu acidul hialuronic pentru tratamentul semnelor de îmbătrânire mai des decât oricare alt filler dermic semipermanent, iar popularitatea acestora crește și în Europa.

Stylage Lips Plus este un filler pe bază de acid hialuronic, un component care se găsește în mod natural în corpul nostru, ceea ce înseamnă că injectarea produsului sintetic nu produce niciun rău organismului, iar formula cu lidocaină oferă confort pacientului în timpul procedurii. Rezultatele durează până la 12 luni și pot fi prelungite prin injecări repetate. Produsul poate  fi folosit chiar și pentru a diminua liniile fine din jurul gurii.

Față de celelalte produse din gama Lips, Stylage Lips Plus are o concentrație mai mare de acid hialuronic, ceea ce poate oferi un rezultat de până la 12 luni și un efect de volumizare mai mare, printr-o singură injectare. Efectele secundare precum umflăturile sau roșeața sunt diminuate datorită efectului manitolului din compoziție.

Beneficii

Buzele noastre pot fi o sursă de nesiguranță indiferent de vârstă. Îmbătrânirea poate face ca buzele să-și piardă forma și volumul și să creeze riduri în jurul lor. Buzele subțiri sau nedefinite ne pot afecta încrederea atunci cand ne uităm în oglindă. Fillerele dermice pentru buze ne pot ajuta să corectăm aceste defecte, sunt sigure, eficiente și oferă rezultate imediate.

Cum funcționează?

Injectările sunt administrate într-o singură programare, după ce medicul face o evaluare a feței pacientului. Consultația prealabilă este concepută pentru a permite medicului să evalueze buzele, să stabilească rezultatele potrivite pentru fiecare pacient și să-i transmită eventualele indicații, contraindicații, precauții și potențiale reacții adverse.

Pacientul poate explica medicului și arăta printr-o fotografie cum ar vrea să arate buzele lui după tratament, inclusiv forma, dimensiunea și volumul. El ar trebui să știe că injectarea unei cantități mai mici de gel cu acid hialuronic înseamnă redarea formei inițiale a buzei și conturarea sa, pierdute de-a lungul timpului, iar injectarea unei cantități mai mari înseamnă adăugarea de volum în plus zonei buzelor.

stylage lips plus

 

Pregătirea prealabilă a pacientului pentru injectările cu acid hialuronic

Este recomandată evitarea medicamentelor care subțiează sângele, cum ar fi aspirina, ibuprofenul, uleiul de pește și vitamina E, dar și alcoolul cu 10 zile înainte de programare. Aceste măsuri ajută la reducerea riscului de sângerare sau vânătăi după intervenție. Pacientul ar trebui să bea multă apă și să evite să își irite buzele cu exfolianți duri înainte cu câteva zile de programare. În plus, ar trebui să-și mențină buzele hidratate cu balsam de buze pentru a preveni crăparea pielii. Dacă pacientul observă orice rană deschisă pe vreuna dintre buze cu două zile înainte de programare, tratamentul ar trebui amânat.

Tratamentul

Intervenția ar trebui să dureze 15-30 de minute. Produsul Stylage Lips Plus are în formulă un anestezic numit lidocaină care diminuează durerea resimțită prin injectare. Odată ce medicul a terminat de injectat substanța, pacientul ar trebui să observe o îmbunătățire instantanee a aspectului buzelor. Ele pot părea mai mari decât și-ar fi dorit, dar acest lucru este cauzat de efectul umflăturilor care se vor atenua în următoarele câteva zile.

Ce rezultate oferă injectările cu acid hialuronic

Majoritatea pacienților sunt complet mulțumiți de rezultatele fillerelor dermice pentru buze cu acid hialuronic. După intervenție, buzele ar trebui să se simtă naturale la atingere, fără umflături, iar forma ar trebui să fie definită și simetrică. Dacă pacientul și medicul au conceput un plan de tratament care să crească volumul buzelor în timp, pacientul va reveni la următoarea programare câteva săptămâni mai târziu. Cu toate acestea, dacă el dorește pur și simplu să își mențină rezultatele și forma inițială, va putea aștepta chiar și la 12 luni până va avea nevoie de o nouă retușare.

Concluzii

Injectările cu acid hialuronic în buze, cu produse precum Stylage, sunt preferate de pacienți pentru că sunt concepute pentru a fi temporare. Utilizarea lor reduce foarte mult riscul de migrare a fillerului și alte complicații care însoțesc fillerele dermice semipermanente. În plus, dacă pacientul nu este mulțumit de rezultatele finale,  poate inversa cu ușurință rezultatele, deoarece acidul hialuronic poate fi descompus cu ușurință de o enzimă numită hialuronidaza, prin hidroliză. Această opțiune oferă multor pacienți liniște sufletească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *